Hírek

2010.11.03. 16:03

Ennyit még nem lehetett megtakarítani a kötelezőn

Könnyen az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden olyan autós lecseréli biztosítóját az idei kampányban, aki olcsóbb díjat talál magának. Az autósok 90 százaléka számára elérhető 10 ezer forint feletti rekordméretű megtakarítás ugyanis újabb jelentős veszteséget okozhat a hazai biztosítóknak, ami bizonyosan áremeléshez vezetne a jövőben - áll a Biztosítás.hu internetes portál elemzésében.

Világgazdaság Online

Lehet, hogy elkalkulálták magukat a biztosítók és már-már túlságosan is olcsók lettek az idei kötelező díjak. Az első adatok alapján ugyanis várhatóan több mint 3 millió autós talál majd magának kedvezőbb díjat, ami alapjaiban változtathatja meg a kötelező biztosítási piacot. Az autósonként átlag 12 ezer forintos megtakarítás, az eddig legalacsonyabbnak számító tavalyi díjszintet is tovább csökkenti majd, így idén jóval az évi 20 ezer forint alá csökkenhet a kötelező átlagára.
 
Az első váltók közül legtöbben az Allianz, a K&H, az Astra és a KÖBE ajánlatát választották, de ezen biztosítóknak sincs igazi oka az ünneplésre, mivel olyan alacsony díjon szereznek most új ügyfeleket, ami könnyen veszteségessé teheti üzletágukat.
 
Mivel az internetes alkuszok oldalain azok az ún. évközi váltók is válthatnak, akik 2010-ben vették autójukat, így - az előzetes várakozásokkal ellentétben - nem csökken a novemberi váltásban érintett autósok száma sem, akik közül idén minden eddiginél kedvezőbb díjra számíthatnak a kármentes ügyfelek.
 
„A kampányban minden bizonnyal nagyszámú casco szerződést is újra kötnek, mivel az alkuszok együtt kínálják majd oldalaikon a kötelező és a casco váltás lehetőségét. A casco-n átlagosan megtakarítható 20-30 ezer forint miatt a két terméken, együttesen megtakarítható összeg már 40 ezer forint körüli lehet, ami minden magyar család számára bizonyosan vonzó lesz a jelenlegi gazdasági helyzetben.”- emelte ki Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!