Hírek

2011.04.22. 08:34

Félmilliárdos levélváltás az alkotmányról

A kormány alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívére mindössze 920 ezren válaszoltak, így is 500 millió adóforintba került a levelezés.

MTI

A választásra jogosult 8 millió ember közül csak 920 ezren válaszoltak a kormány alkotmányügyi kérdőívére, a levelezés és az űrlapok feldolgozása így is több mint félmilliárd forintba került. A Blikk információira reagálva a miniszterelnök szóvivője kifejtette: így is olcsóbb volt az állampolgárok véleményének kikérése, mint ha népszavazást írtak volna ki az új alaptörvényről. Szijjártó Péter ismertette: 487 millió forintba került a kérdőívek kiküldése, ami kevesebb mint 10 százaléka egy népszavazás költségeinek. Mint elmondta, a visszaérkezett ívek feldolgozására egy diákszövetkezettel szerződtek 6,13 millió forintért.

A 920 ezer válaszlevelet néhány hét alatt, szkennerekkel dolgozták fel. Az utolsó, kifejtős kérdésre érkezett válaszok feldolgozásához kismamák távmunkáját vették igénybe, 22,6 millió forintért.

A különféle munkafolyamatokban egyébként csökkent munkaképességű emberek is részt vettek - mondta Szijjártó, aki hozzátette: a Nemzeti Konzultációval kapcsolatos társadalmi célú hirdetéseket ingyenesen közölték a tévé-, rádióadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!