Hírek

2012.11.26. 07:49

Kétszáz forint lesz egy kiló krumpli?

Bár tavaly ilyankor még csak 80 forint volt egy kiló burgonya, az idén karácsonyra egy kiló krumpli ára elérheti a 200 forintot is.

mti/Népszabadság

A Népszabadság az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács előrejelzésére hivatkozva azt írja, hogy az ünnepkre átlagosan 200 forint lesz egy kiló burgonya, és jövő februárra el is fogynak a hazai készletek. Tavaly ilyenkor még kilogrammonként átlagosan 80 forintba került a krumpli. A drágulás hátterében az áll, hogy a remélt mennyiségnek csupán a fele termett meg ebben az évben.

A szövetség információi szerint a jövőre elengedhetetlen francia és német import sem lesz olcsó, mert a burgonya kilója mosatlanul nettó 200 forintért érkezhet majd márciustól. A lap szerint, ha ehhez hozzászámítjuk a mosás, csomagolás költségeit, a kereskedelem hasznát és az adót, akkor 2013-ban történelmi magasságokba emelkedik a burgonya ára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!