Időjárás

2019.09.14. 07:00

Folytatódik a jó idő, éjszaka derült égbolt vár ránk

Szombaton délelőtt napos, gyorsan melegedő idő várható.

Sonline

A délután folyamán tartósabb, mérsékelt felhősödés zavarhatja meg a napsütést, majd este ismét lecsökken, eloszlik a felhőzet. Kissé felélénkül az északi szél. Jelentős csapadék nem hullik, elvétve nem kizárt futó zápor előfordulása. Éjszaka ismét gyengébb légmozgás, derült égbolt lesz jellemző. Gyorsan csökken a hőmérséklet, hideg lesz a hajnal.

Gyenge hideg fronthatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 13 – 16,

szombat délután 24 – 26,

vasárnap reggel 10 – 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap derült égbolt, délután némi fátyolfelhőzet ígérkezik. Hajnalban hideg, délután meleg időre készülhetünk. Északkeleten várható alacsonyabb hőmérséklet. Csapadék nem hullik.

- Hétfőn egy közeledő hidegfront előtt, az északkeleti országrész kivételével még szokatlanul magasra emelkedhet a hőmérséklet. Napos, száraz, nyárias időjárásra van kilátás. Este és éjjel, északon felhősödésre van kilátás, csapadék még nem valószínű.

- Kedden az északi országrészben változóan napos-felhős idő, elvétve záporok és élénkebb szél mellett csökkenni kezd a hőmérséklet, míg délen még valószínűbb, hogy marad a szokatlanul meleg, nyárias időjárás.

- Szerdán országszerte hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Időről-időre megélénkülő északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezése várható. Kiterjedt csapadék ezúttal nem valószínű. Előreláthatólag szakadozott, átmeneti időszakokra megvastagodó felhőzetből csak elszórtan előforduló, kisebb esők, futó záporok, egy-egy zivatargóc érkezik. Csütörtökre virradóan eshet pár órás, gyenge eső a déli határvidéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!