Kék hírek, bulvár

2010.02.13. 10:20

Fagyos szélvihar: hófúvás és fronthatás nehezíti a közlekedést

Szélvihar, hófúvás, mínuszok és kettős fronthatás – a sofőröknek nagyon oda kell figyelniük, mert könnyen megtörténhet a baj.

Sonline

Kora reggel két személygépkocsit és egy kamiont ért baleset Somogy útjain. Délelőtt aztán egy személygépkocsi hajtott árokba Kaposfüred és Somogyaszaló között.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az autót egy fiatal hölgy vezette, aki szerencsére nem sérült meg. Karsay Kornél hozzátette: a viharos szél miatt nagyon rosszak a közlekedési viszonyok Somogyban.

A sajtószóvivő jelentését támasztja alá az időkép.hu internetes portál előrejelzése is.

Szombaton az északi-északnyugati irányú szelet erős, helyenként akár 60-70 km/órát meghaladó viharos széllökések is kísérhetik – írja az időkép.hu. A Dunántúlon emiatt erős hófúvásokra készülhetünk, melyek nagy mértékben ronthatják a látási viszonyokat, valamint nagyobb hóbuckákat, hótorlaszokat is építhetnek.



Szombaton kettős fronthatás várható, emiatt levertség, fáradékonyság, ingadozó vérnyomás, fejfájás egyaránt jelentkezhetnek, a hosszan tartó erős szél akár migrénes fejfájást is előidézhet, emiatt a közlekedőket fokozott figyelemre intjük – írja az időkép.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!