Kék hírek, bulvár

2012.02.16. 15:26

Balatonba esett kutyát mentettek a tűzoltók - fotó

A Nyugati-övcsatornánál Balatonba esett kutyát mentettek a tűzoltók, a Dráván pedig a jégről mentést gyakorolták.

Harsányi Miklós

Balatonmáriafürdőnél a Nyugati-övcsatorna jeges vízébe esett egy kutya csütörtökön. Az állat mentéséhez a marcali tűzoltókat riasztották.
– A Golden Retrievert búvárruhába öltözött tűzoltó – akit társai a partról kötéllel biztosították – mentette ki egy úgynevezett dugólétra és kötél segítségével – ismertette az ügy körülményeit a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A gazdi megérkezéséig a tűzoltóautóba rakták a riadt, fagyos víztől remegő állatot.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Balatonba esett kutyát mentettek a tűzoltók
[/caption]
Eközben a jégről mentést gyakorolták a barcsi hivatásos tűzoltóság munkatársai. Az elmúlt időszak hideg időjárásának köszönhetően a Dráva holtágán biztonságos vastagságúra hízott a jég, így mindegyik szolgálati csoport gyakorolhatta a jégről mentést.



A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók motorfűrésszel léket vágtak a jégen, hogy ellenőrizzék annak vastagságát és rétegződését. Ezután a jégen beszakadt személy kimentésének kétfajta technikáját gyakorolták a tűzoltók.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A jégről mentést gyakorolták a barcsi hivatásos tűzoltóság munkatársai
[/caption]
– A gyakorlat célja az volt, hogy a beavatkozó állománnyal átismételjék és gyakorolják, az újonnan felszerelt tűzoltókkal pedig megismertessék a jégről mentés technikáját, sajátosságait – fűzték hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!