Kék hírek, bulvár

2013.04.25. 09:21

Álkutatók fosztottak ki egy idős férfit Drávatamásiban

A trükkös tolvajok kőolajkutatónak adták ki magukat, s az áldozat kertjében akartak mérni, egy pénzfelváltás aztán 700 ezer forintjába került egy 87 éves férfinak.

Sonline

Hétfőn délután két férfi jelent meg egy drávatamási háznál azzal, hogy egy olajtársaságnak dolgoznak, és méréseket végeznének a kertben, ami károkozással fog járni. A károkért 5000 forintot ajánlottak, de csak húszezresük volt, ezért a 87 éves tulajdonos visszaadott és felváltotta a pénzt. Miután az álkutatók távoztak kiderült, hogy az idős férfi konyhájában lévő nadrágjából eltűnt 700 ezer forint, amit a két trükkös tolvaj vitt el. A környéken egyébként valóban végeznek méréseket olaj és gázlelőhelyek felkutatása miatt, ezért volt hihető a tolvajok magyarázata.Az áldozat személyleírást tudott adni a két tolvajról. Egyikük körülbelül 185 centiméter magas, 50-55 év körüli világos bőrű, világosbarna hajú, arca kerek kővéres formájú, erős testalkatú. Cipője fekete, az elkövetéskor fekete overallt viselt, aminek hátán felirat volt. A másik férfi szintén körülbelül 185 centiméter magas, valamivel fiatalabb társánál, haja világosbarna, szeme kék színű, arca kicsit hosszúkás, vékony testalkatú. A ruházata ugyanolyan volt, mint a másik férfié.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, az hívja a 06/82-502-700 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 08.00-16.00, p: 08.00-13.00), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A rendőrség ezúton felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ne engedjenek be senkit lakásukba, amíg a látogatók személyazonosságáról nem győződtek meg hitelt érdemlően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!