Kék hírek, bulvár

2014.08.03. 10:47

Felrobbant kamion: későn vette észre az útlezárást a sofőr?

Egy útlezárást vehetett észre későn az a kamionsofőr, aki az üzemanyagot szállító tartályos kamionjával szerdán szenvedett halálos balesetet az M7-es autópályán Fonyód közelében.

K. G.

Átszakította a szalagkorlátot, a benzin kifolyt és felrobbant, a vezető azonnal meghalt, a járműve teljesen kiégett. Információink szerint a baleset előtti szakaszon útfelújítás miatt egy sávra szűkítették a forgalmat, a terelést valamiért azonban csak későn vette észre a sofőr. Ekkor félrerántotta a kormányt, és a szalagkorlátra zuhant a kamion. Vélhetően nem aludt el, mert nem messziről, csak Székesfehérvárról indult.

Úgy tudjuk, egy koronatanúja is van a rendőrségnek, egy másik arra közlekedő autós. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit. Harminckétezer liter benzin folyt ki, de nem okozott természeti katasztrófát, mert elégett, illetve az autópálya lefolyó része elvezette az üzemanyagot. A baleset helyszínén újra kellett aszfaltozni az autópályát, ami több tízmillió forintos költséget jelentett.



[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Újra kellett aszfaltozni az autópályát
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!