Kék hírek, bulvár

2014.12.02. 19:39

Megverték a rendőrök? Testi kényszer eljárás akadályozása miatt

Azt állítja egy kisbajomi férfi, hogy bántalmazták a rendőrök. A 44 éves Orsós János szerint házkutatást tartottak nála. Elmondta: hiába tiltakozott, és amikor felhozta, hogy jelezni fogja a rendőrök feletteseinél, hogy méltatlanul bánnak vele, váratlanul a földre teperték és megbilincselték.

K. G.

– Az egész utca látta, hogyan bántak velem, amikor kocsiba ültettek, és átszállítottak a nagyatádi kapitányságra – mondt a 44 éves férfi. – Már az autóban elkezdtek szidni, hogy mit képzelek én. Mihelyst beléptünk a rendőrség épületébe, az egyik rendőr azonnal ütni kezdett, a többi meg nézte. Nekicsapott a falnak, pedig hátgerincsérvem van. Ököllel ütött, a szemem alatt duzzanat keletkezett. Sérüléseim lettek, azóta táppénzen vagyok, a kezemet nem tudom felemelni rendesen.
A férfi szerint két házzal arrébb történt egy betörés, de ő ártatlan ebben, még nem volt büntetve, mint mondta, nem lopásból él. Szerinte a rendőrök bosszúból verték meg, mert haragudtak rá, miután többször tett feljelentést ellenük. Azt azonban nem tudta megmondani, mi volt a konfliktus oka a rendőrökkel.Az ügyről megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát. Orbán Zoltán sajtóreferenstől megtudtuk, november 26-án a kisbajomi házban a tulajdonos akadályozta a házkutatás végrehajtását. Hogy milyen ügyben jártak ott a rendőrök, arról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem áll módjában információt szolgáltatni. Az egyenruhások többször felszólították a férfit, hogy a rendőri eljárást ne akadályozza, azonban ennek nem tett eleget és ellenállt. A rendőröknek testi kényszert kellett alkalmazniuk vele szemben, majd jogszerűen, a rendőri intézkedéssel szembeni elégedetlenség szabálysértése miatt előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra. A rendőrség ezért helyszíni bírságot szabott ki rá, ő pedig egy nyomtatványon az aláírásával hitelesítetve elismerte a szabálysértés elkövetését. Továbbá szabadon bocsátásakor írásban nyilatkozott arról, hogy a rendőri intézkedés során nem szenvedett sérülést, panasszal nem élt. Később azonban a férfi levelet küldött a kapitányságra, melyben az ügyében eljáró intézkedő rendőrt a sérelmére elkövetett bűncselekménnyel vádolt meg, ezért a Nagyatádi Rendőrkapitányság az ügyre vonatkozó iratokat átküldte a Kaposvári Nyomozó Ügyészségnek.

Úgy tudjuk, a férfi végül nem lett gyanúsítottja a lopási ügynek.

Ezek is érdekelhetik