Kék hírek, bulvár

2015.02.05. 17:21

Kamionstop: zárás után oldás

A havazás miatt a szlovénok lezárták a határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál, a 7,5 tonnánál nehezebb teherautókra vonatkozott a döntés. Somogyban, az M7-es autópálya közelében is megkezdték a kamionokat beterelni a megállóhelyekre, a korlátozást azonban csütörtökön kora este feloldották.

Sonline

– A környéken hó esett korábban, de az utak vizesek voltak – mondta Pál Gyula, a kaposvári Pannon Mentő gépkocsivezetője. – Kétszer szállítottam csütörtökön betegeket a nagykanizsai kórházba Dél-Somogyból. A nagy havazásról és a határ lezárásáról szóló híreket hallottam, az időjárással eddig is, s remélhetően ezután is megküzdünk majd.
 Jergel Tímea, a Pannon Mentő kaposvári állomásvezetőjétől tudjuk: hólapát, takaró és hólánc valamennyi járművükben megtalálható. A térségben pénteken fekvő beteget szállítanak a kanizsai kórházból, szombaton újabb járművet indítanak útnak a nagykanizsai kórházba, ahol művesekezelésen vesznek részt a páciensek.

Mészáros Ákos, a közúti-szolgáltató ipartestület somogyi elnöke elmondta: a kamionosok az útmenti parkolókban rendezett körülmények között lehetnek, a járműveket állófűtéssel szerelték fel, így a fülke nem hűl ki.
A személygépkocsi-forgalom csütörtökön továbbra is zavartalan volt.
Széki Éva szóvivő  arról számolt be: a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. autóbuszai felkészültek a téli közlekedési körülményekre. Jelenleg minden autóbuszuk menetrend szerint közlekedik. Az utak állapotától függően a hétvégén várható havazás idején is ameddig tudnak, minden településen közlekednek.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-esen
[/caption]
Négy terepjáró képességű jármű, egy quad, s 20-25 személy: a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület egy esetleges riasztás esetén gyors segítségre képes. Megyén kívül műszaki mentésnél és árvíznél segített a csapat, tudtuk meg Bodó László parancsnoktól. A technikai felszerelés részét képezi egy összkerék hajtású mentőkocsi, illetve a nagy műszaki mentő, amely egy rakománnyal megpakolt kamiont is képes kivontatni.



Az SMRFK csütörtökön délután közölte: a  szlovén hatóságok által korábban elrendelt 7.5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket érintő forgalomkorlátozást feloldották. A rendőrök a pihenőhelyekről a kényszervárakozásra ítélt kamionokat a torlódás elkerülése érdekében szakaszosan kezdték megindítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!