kamu hirdetések

2020.04.28. 08:32

Motorcsónakot és mobilházat is árult a csaló, milliókat nyert rajta

Sorozatosan elkövetett csalások miatt emelt vádat egy 32 éves budapesti férfi ellen a Fonyódi Járási Ügyészség, mert összesen 57 sértettet vert át valótlan internetes hirdetésekkel.

K.G.

A többszörösen büntetett életvitelű férfi kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt is volt már büntetve. Elhatározta, hogy internetes csalásokkal fog pénzhez jutni. Ezekhez már közzétett más hirdetések fényképeit használta fel úgy, hogy azokat lementette, majd a különböző internetes hirdetési oldalakon a saját valótlan hirdetéseihez mellékelte.

Általában olyan nagyobb értékű termékeket hirdetett meg, amiknél szokás foglalót vagy vételárelőleget letenni, így gépkocsit, motorcsónakot, kishajót, de még mobilházat és medencét is felkínált eladásra. A férfi a vevőkkel telefonon tartotta a kapcsolatot, akik miután a kicsalt összeget a vádlott által nyitott bankszámlákra átutalták, hiába hívták, vagy várták a megrendelt terméket, a férfi elérhetetlenné vált.

A férfi alig két hónap alatt összesen 7 millió forintot meghaladó kárt okozott. A legnagyobb összeg, amit kicsalt egyetlen vevőtől majdnem 800 ezer forint volt. Ellene az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság a szabadságvesztés hosszát 7 évben határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában