nem jutott messzire

2019.12.23. 14:09

Postás-ellenőrnek adta ki magát a csaló

Letartóztatták azt a csalót, aki a napokban több kaposvári időskorú sértettet fosztott ki.

K.G.

Novemberben és decemberben a férfi magát postás-ellenőrnek adta ki. Becsengetett a házakba, és arra hivatkozva kérte el az idősek nyugdíját, hogy a pénz feltehetően hamis, ezért átveszi és megvizsgálja. Miután megszerezte a pénzt, azonnal elmenekült.

Az ügyben nyomozás indult, ennek eredményeképpen a rendőrök azonosították, majd Bőszénfán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható siklósnagyfalui férfit. A kaposvári rendőrkapitányság munkatársai a 45 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatására, melyet azóta a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.

A rendőrség felhívja a figyelmet: a lakók a kertkaput, a lakásajtót minden esetben tartsák zárva, így tudják megválogatni azt, hogy kit engednek be a lakásukba. A szolgáltatók munkatársai csakis a lakók hibabejelentésére érkeznek, de a legtöbb esetben előre, postai úton jelzik az időpontot. Ekkor is el kell kérni az igazolványukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában