ellenőrzés

2019.07.24. 09:33

Sokan visszaéltek a mozgáskorlátozotti igazolvánnyal

A rendőrök fokozottan ellenőrizték a kaposvári bevásárló központoknál a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket, és sok visszaélést tapasztaltak.

K. G.

A Kaposvári Járási Ügyészségen 2019 júniusában kilenc büntetőeljárás indult közokirat-hamisítás miatt, ezekben az ügyekben mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási igazolványokat használtak fel jogosulatlanul.

Amikor a rendőrök igazoltatták az autósokat, nem voltak jelen a speciális parkolóhely használatára jogosultak. Vagyis amikor az igazolványokat a szélvédőhöz kirakták a sofőrök, más nevére szóló valódi közokiratot használtak fel, ami bűncselekmény és a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az esetek mindegyikében a parkolási igazolványt a járási hivatal a mozgáskorlátozottak hozzátartozói gyermeke, házastársa, anyósa részére állította ki, így a legtöbb esetben a hozzátartozók követték el a visszaélést. Az ügyészség a büntetlen előéletű gyanúsítottakat megrovásban részesítette, de volt, akit gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak. Őt a bíróság próbára bocsátotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában