áron alul

2019.10.17. 12:24

Több millióval csapták be betegsége miatt

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága szerződés semmisségének megállapítása iránt kereseti kérelemmel élt a Nagyatádi Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki a budapesti ingatlanát belátási képessége teljes hiányában adta el jóval annak piaci értéke alatt.

K.G.

A férfi 2015 nyarán értesült arról, hogy gondnokság alá helyezése érdekében indult per többek között azért, mert mentális állapota miatt az ingatlanvagyonáról sem tud megfelelő döntést hozni. A férfi a betegsége miatt abban a hiszemben volt, hogy a lakást el fogják venni tőle, ezért „kényszerből” gyorsan értékesítette.

A budapesti ingatlan piaci értéke annak eladásakor 10 millió forint volt, amiért a vevő csak 6 millió 250 ezer forintot fizetett ki, amely összegből az ingatlant terhelő tartozások rendezése után az eladó ténylegesen 3 millió 850 ezer forintot kapott meg.

A Somogy Megyei Főügyészség az időközben gondnokság alá helyezett férfi jogainak védelmében nyújtott be keresetet. Indítványozta az adásvételi szerződés semmisségének megállapítását, valamint azt, hogy a vevő további 3 millió 750 ezer forintot fizessen a volt tulajdonosnak, mivel a korábbi érdeksérelem csak a piaci értéknek megfelelő ár kifizetésével küszöbölhető ki.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában