kártörténet

2019.07.29. 14:19

Több mint százszor vonultak a tűzoltók a vihar miatt

Egész pontosan 108 alkalommal riasztották a tűzoltókat múlt hétvégén Somogy megyében. A szombati zivatarlánc okozta viharkárok felszámolása mellett szabadtéri tűzeseteknél is helytálltak a megye tűzoltói.

Sonline

A Dunántúlon, szombaton éjszaka átvonuló, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel kísért zivatarlánc komoly károkat okozott. Még vasárnap is folytatódott a viharkárok felszámolása Somogy megyében.

Legtöbb feladata a kaposvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak akadt, de a megye más részein is gyakran kellett vonulniuk az egységeknek.

Vasárnap késő estig több mint nyolcvan alkalommal riasztották a megye tűzoltóit a viharkárok felszámolásához. Leszakadt faágak, kidőlt fák nehezítették a közlekedést megyeszerte. Több helyszínen udvarokat, alacsonyabban fekvő épületrészeket öntött el a csapadékvíz.

Kaposváron a Kanizsai utcában mintegy kétszáz négyzetméteres udvart árasztott el az esővíz, amely a környező épületeket is veszélyeztette. A tűzoltók szivattyúval távolították el a helyenként 30-40 centiméter mélységű vizet.

Szintén a megyeszékhelyen, a Füredi utcában faág szakadt rá egy parkoló személygépkocsira, a 67-es főút mentén pedig egy húsz méter magas fűzfa dőlt a villamosvezetékre. A beavatkozó egységek a veszélyt magasból mentő és motorfűrész segítségével megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában