tolvaj

2020.02.21. 09:44

Visszakapta spórolt pénzét a meglopott, idős férfi

A 88 éves férfitől 780 ezer forintit vitt el a vele jó viszonyban álló nő. A lopást hamar észrevette, a rendőrök a vádlott lakásában, egy párnahuzatba rejtve találták meg az elemelt pénzt.

K. G.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt az 51 éves barcsi asszonyt, aki egy idős férfi jóindulatával visszaélve lopott el majdnem 800 ezer forintot. A történtek miatt a Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a nő ellen.

A vádlott 2020 februárjában felkereste a vele jó viszonyban lévő, 88 éves, egyedül élő sértettet, akitől egy kisebb összeget kért kölcsön. Mivel látta, hogy az idős férfi honnan veszi elő a pénzét, ezért elhatározta, hogy addig ügyeskedik, amíg megszerzi a megtakarítását. Alig egy órával később visszatért a férfihoz, beszélgetni kezdett vele és kivárta, amíg kimegy a melléképületbe tűzifáért, hogy begyújtson. Az asszony ekkor kihasználva, hogy legalább tíz percre egyedül maradt a házban, bement a sértett hálószobájába, majd a korábban megfigyelt rejtekhelyről ellopta a spórolt pénzét, összesen 780 ezer forintot. A bankókat magához vette, és gyorsan hazament.

Az idős házigazda azonban hamar észrevette a lopást, és a rendőrségtől kért segítséget. A rendőrök a vádlott lakásában, egy párnahuzatba rejtve megtalálták az elemelt pénzt, amit a tulajdonos később hiánytalanul visszakapott. A Barcsi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottat 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában