horgász(ok) a pácban

2017.10.24. 08:22

Pecások, akik fittyet hánynak a szabályokra

Huszonkilenc esetben kellett intézkedniük a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőreinek szeptemberben. Tizenketten engedély nélkül lógattak a Balatonon.

Molnár Gábor

– A klasszikusnak számító őszi horgászszezon kezdetén sokan feledkeztek meg arról, hogy a horgászathoz elengedhetetlen engedélyeket beszerezzék – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – Tizenketten gondolták úgy, hogy a pecázáshoz nincs szükség okmányokra.

Akadtak azonban hiányosságok azoknál is, akiknek volt engedélyük, négy horgász ugyanis nem vezette a fogási naplót. Öten három botot használtak egyszerre, míg két pecás azt hagyta figyelmen kívül, hogy turista jeggyel mindössze egy botot lehet használni.

– Egy-egy alkalommal került elő a jegyzőkönyv őrizetlenül hagyott horgászkészség és méreten aluli ponty okán – számolt be a társaság. – Volt olyan horgász, aki tiltott helyen szeretett volna halat fogni. Köztudott, hogy a Sajkodi-öböl nem tartozik a horgászható partszakaszok közé.

– Sajnos minden hónapban találkozunk olyanokkal, akik – bár kiváltják a behúzós területi jegyet – nem jelentkeznek be a bojlizás megkezdése előtt – hívták fel a figyelmet. – Ez az „elfelejtett” művelet is büntetéssel jár. Az, aki kiváltja a drágább, általános jegyet, valószínűleg tisztában van a szabályokkal: aki behúz, nem viheti el a megfogott halat. Nem nehéz hát kitalálni a feledékenység okát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában