Közélet

2012.06.04. 15:49

Nyolc járás Somogyban: Vízvár és Bélavár irány Barcs!

A korábbi elképzelésekkel ellentétben a jelenleg kistérségi határon álló Bélavár és Vízvár mégis a barcsi járáshoz tartozhat majd.

Jeki Gabriella

Nyolc járás lesz Somogyban, az egyiknek Barcs lesz a központja. A korábbi elképzelésekkel ellentétben a jelenleg kistérségi határon álló Bélavár és Vízvár – lakossági kérésre és az önkormányzatok nyomós maradási indokaira való tekintettel – mégis a barcsi járáshoz tartozhat majd. A korábbi tervek szerint Csurgóhoz csatolták volna. Rinyaújnép azonban a nagyatádi járáshoz kerül majd.

Juhász Tibor kormánymegbízott a leendő járásközpontokat látogatta meg. A Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője Karvalics Ottó barcsi polgármesterrel folytatott szakmai megbeszélést a barcsi járás kialakításáról. Juhász Tibor elmondta: már körvonalazódnak a pontos feladatok, és az már biztos, hogy az építési hatósági feladatok ellátása marad az önkormányzatoknál, és a járás központja a barcsi polgármesteri hivatal lesz, amely 2013-ra állhat fel.



A sajtótájékoztatón elhangzott: a tervezett barcsi járás területén jelenleg 26 település és 11 körjegyzőség működik, a politikusok egyeztetése során előzetesen öt járási hivatal kialakításáról tárgyaltak, a többi településen úgynevezett ügysegéd segíti majd az ügyintézést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!