Közélet

2014.04.28. 17:13

Ült már csodatévő padon? Gyugyon találtunk egyet - fotó

Elméláznak, megnyugszanak, verset írnak, de akadt, aki elvesztette az időérzékét, ha letelepedett a gyugyi II. János Pál pápa dombon található Örökkévalóság parkjának egyik padjára. A napokban a földsugárzás mérők vizsgálták a területet.

Márton László

– A templom környékén egy korábbi vizsgálat már kimutatta, hogy a területen pozitív hatású sugárzás található, de miután többen felkeresték, hogy az Örökkévalóság parkjának egyik padján üldögélve különös érzések, gondolatok támadnak bennük, gondolta beméretteti azt a területet is – mondta Jelenka György a település polgármestere. Elárulta, m.ielőtt  bioenergetikusokhoz fordult, maga is leült a padra, melynek az lett az eredménye, hogy sűrű programja ellenére órákat töltött ott. Miután ráeszmélt határidős feladatára, felpattant, beült az autójába, szemüvegét hátrahagyva indult a dolgára az ország legidősebb polgármestere. A szemüveget csak később, dolga végeztével kezdte keresni, pedig lassan húsz éve annak, hogy nélküle még az udvarból sem tolatott ki.



– Nem meglepőek azok a dolgok, melyekről polgármester  beszámolt – mondták lapunknak Bencze Ágnes és Marosi József természetgyógyászok. 
– Itt egy Szent György-vonalat találtam, amely csak több kilométerenként fordul elő, nincs jelen minden lakásban, telken, mint egy Hartmann vagy egy Curie sugárzás – jegyezte meg Bencze Ágnes, aki 23 éve foglalkozik ilyen jellegű méréssekkel. – Ez a hely nagyon alkalmas feltöltődésre, ezért például egy jó kirándulóhely lehet, ahol pár órát eltölt az ember. Ugyanakkor nem szerencsés, ha valakinek mondjuk a fekhelye, ágya van egy ilyen vonalon.Magyarázata is van a helynek, tette hozzá Bencze Ágnes.

Pár méterre tőle egy Árpád-kori templom áll. A régi templomokat általában erős pozitív energiát sugárzó területekre építették. Arra kérdésre, hogy akkor a gyugyi templomdombon és az Örökkévalóság parkjában mért energia megegyezik-e a gyógyulni vágyók által szinte zarándokhellyé vált Tápiószentmártoni Attila domb energiájával – egyértelmű nem volt a szakember válasza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!