Közélet

2014.08.06. 15:02

Miss Balaton: tizenhat gyönyörű nő a siófoki menhelyen, fotók

A szépségverseny döntősei a befizetett nevezési díjuk egy részéből az árván maradt Balaton-parti kutyákat szeretnék támogatni.

F. I.

A szombati balatonfüredi döntőre készülő tizenhat Miss Balaton-jelölt tett látogatást a siófoki kutyamenhelyen. A szépségverseny döntősei a befizetett nevezési díjuk egy részéből az árván maradt Balaton-parti kutyákat szeretnék támogatni.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nevezési díjuk egy részéből támogatják az árva kutyákat
[/caption]
Horváth Éva, a Miss Balaton verseny koordinátora elmondta: két alapítvány számára összesen 1,7 millió forint összegű támogatást ajánlottak fel; a siófoki menhely mellett rászoruló gyerekek táboroztatását is segítik.



Köszönik, hogy az alapítvány szívvel-lélekkel végzi munkáját, megérdemlik a város támogatását – Balázs Árpád polgármester ezt azon a képviselő-testületi ülésen mondta, melyen úgy döntöttek: az önkormányzat átvállalja a Siófoki Állatvédő Alapítvány nettó húszmillió forintos pályázati beruházásának előfinanszírozását. A hajdani szeméttelep-mérlegházból rövidesen betegkezelő-, karantén- és irodahelyiség lesz, az alapítvány első uniós pályázatának köszönhetően.



Százhetven ebről gondoskodnak most az önkéntesek a telepen. A siófoki alapítvány kapta Somogy megyében tavaly a legnagyobb összeget, közel ötmillió forintot az adók egy százalékából; 1325 adózó fölajánlásából tevődött ez össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!