Közélet

2015.08.07. 17:08

Egymilliárd forint a nagyatádi kórházra

Több mint egymilliárd forintos uniós forrásból fejlesztheti infrastruktúráját és korszerűsítheti eszközparkját a nagyatádi kórház.

MTI

Vácity József, a kórház főigazgatója a 1,1 milliárdos, teljes egészében európai uniós támogatásból megvalósuló projekt pénteki nyitórendezvényén az MTI-nek elmondta: akadálymentesítik az intézmény főépületét, felújítják a központi műtőket, új sürgősségi betegfogadót, új intenzív osztályt és új gasztroenterológiai egységet alakítanak ki, lecserélik és bővítik az eszközparkot is.



Ormai István polgármester a kórház jelentőségéről és a fejlesztés fontosságáról szólva azt mondta: a dél-somogyi embereknek szükségük van erre a kórházra, jó helyre került, jó célt szolgál az európai uniós pénzügyi alapoktól kapott támogatás.
A város vezetője úgy fogalmazott, ez a fejlesztés is garanciája annak, hogy a térségben élők azt érezhessék és tudhassák, számíthatnak a nagyatádi kórházra, az intézmény gyorsan és jó körülmények között látja ez azokat, akik rászorulnak.

A kórház és a város vezetése szerint az ősz végén lezáruló fejlesztés révén a magyarországi megyék egészségügyi intézményeihez képest is kiemelkedő színvonalúvá válik a több mint tízezer lakosú város egészségügyi intézménye, amely Dél-Somogyban mintegy 90 ezer ember ellátásáért felelős.
A kórházat a felhalmozott adósságok miatt néhány éve még a bezárás veszélye fenyegette, ám miután az állam kifizette az intézményt korábban működtető cég 300 millió forintos adósságát, és 417 millió forintot fordított a kórház konszolidációjára, rendeződött a helyzete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!