Közélet

2015.10.14. 18:35

Schiffer András: szociális szövetkezeteknek a földet!

„Ahelyett, hogy az állam elherdálná a nemzeti vagyont, hogy a földrablás áldozata lenne 380 ezer hektár föld, szociális szövetkezeteknek kellene adni.”

Márkus Kata

Ezt mondta szerdán a Kossuth téren Schiffer András, az LMP társelnöke, aki idei országjárásának második felvonását kedden Somogyban kezdte. Bábonymegyeren meglátogatta azokat a gazdákat, akik szerintük a fideszes földrablás áldozatai lettek. – Most pedig a kormány egy alaptörvényellenes kormányhatározattal, suttyomban 380 ezer hektárnyi állami földet akar kiosztani haveroknak, csókosoknak – utalt a novemberben kezdődő földárverésekre Schiffer András. – Ha ezt a 380 ezer hektár állami földet átadnák szociális szövetkezeteknek, ezzel alsó hangon 150 ezer értékteremtő új, munkahelyet lehetne a magyar vidéken létesíteni. Ráadásul ezt a 380 ezer hektárt ökológiai művelésbe is lehetne vonni. Öt év alatt a Fidesz összesen 1000 hektárnyi földet adott át a szociális szövetkezeteknek, s a 3200 hazai településből alig több, mint száz vett részt tavaly szociális földprogramban.

Felder Frigyes önkormányzati képviselő (LMP) a pártja által szervezett egy héttel ezelőtti országos útlezárási akcióra, demonstrációra utalva azt mondta: a gazdák küzdelme egyszer révbe ér, s jönnének többen is, ha nem lennének megfélemlítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!