Közélet

2015.11.03. 07:47

Székházat kap karácsonyra az agrárkamara

Költözik a nemzeti agrárgazdasági kamara. A régi ingatlan elavult, az új székház közel 43 millió forintba kerül.

Harsányi Miklós

– Amikor két éve átvettük a Bajcsy-Zsilinszky utcai székházat az egykori agrárkamarától, már látszott, hogy a belső elrendezés és a műszaki-irodatechnikai hiányosságok miatt hosszú távon alkalmatlan a megfelelő munkavégzésre – mondta Mácsai Ádám, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi igazgatója. Hozzátette: van olyan húsz négyzetméteres irodahelyiség, ahol öten zsúfolódtak össze. A 115 éves épület felújítására sokat kellene költeni, ráadásul akkor sem oldódna meg a szinte állandósult parkolóhelyhiány.



Ezért döntés született: a mostani ingatlant értékesítik, s új helyre költözik az agrárkamarai központ. Felmerült a bérlés, ám ezt is elvetették a magas költségek miatt. Az egyik belvárosi irodaházban havonta közel kétmillió forintot fizethetett volna a köztestület. Mácsai Ádám közölte: olyan ingatlant kerestek, amely az ügyfelek és a dolgozók számára egyaránt kulturált körülményeket biztosít. A választás így esett a Strabag egykori Raktár utcai központjára. A kétszer 170 négyzetméter alapterületű új központot kifestik, s elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat, várhatóan december elején költöznek. Az új székházban közel 50 személy befogadására alkalmas tárgyalóban gazdafórumokat is tarthatnak, s megoldódik a régi parkoló gond: a termelők részére csaknem 50 ingyenes megállóhely áll rendelkezésére. A megyei igazgatóságon kívül a kaposvári falugazdász körzeti központ és az ügyfélszolgálat is a Raktár utcában kap helyet.

A Bajcsy-Zsilinszky utcai épület földszintjén a mezőgazdasági termelők érdekvédelmi szövetsége működik. Baranyai Sándor elnök közölte: ők nem költöznek. Az üresen álló helyiségeket viszont hasznosítani kívánják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!