Közélet

2016.05.04. 20:27

Somogyba értek a toborzó futók

A katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére egy 2016 km-es váltófutást rendezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a fővárost és valamennyi megyét érintve.

K. G.

Kercseligetnél lépték át a megyehatárt a Toborzó Országfutás résztvevői szerdán. A katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére egy 2016 km-es váltófutást rendezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a fővárost és valamennyi megyét érintve. Ezzel a honvédség és a civil társadalom közötti köteléket erősítik, és megemlékeznek mindazokról, akik életüket áldozták a hazáért. Az érintett települések lakosságával közösen tisztelegtek az elesett hősök emléke előtt. Mivel az olimpiai évében járunk, a magyar csapat támogatására is felhívják a figyelmet.



A Toborzó Országfutás 27 nap alatt több mint 200 települést érint. Május 20-án érnek célba Budapesten. Somogyban szerdától péntekig teljesítik a futók a távot. Első nap a Baranyából érkezők Kercseligetről Taszárig szaladtak, Nagyberki, Mosdós és Baté érintésével. A településeken iskolások kötöttek szalagot a stafétabotra, és beálltak a futók közé. Taszáron megkoszorúzták az első és második világháborús emlékművet. A 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái csatlakoztak a baranyai futókhoz. Sántos felől érték el Kaposvárt, a befutó a Hősök templománál volt. Ezután Szennán, Bárdudvarnokon, Kadarkúton, Nagyatádon, Somogyszobon, Iharosberényen és Pogányszentpéteren át Zalába távozik majd a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!