Közélet

2016.09.20. 14:20

Önzetlen segítség a somogyi gazdáktól

Somogyban is sikeresen lezajlott a Magyarok Kenyere Program: Somogyban 124 gazda 8,7 tonna búzát ajánlott fel, s a megőrölt 5000 kilógramm lisztet megyénkben 15 gyermekvédelmi intézmény között osztják szét. Kaposváron kedden jelképesen adták át az adományt: a kis liszteszacskón kívül oklevelet is kaptak a szakemberek. – A magyarok hatodik alkalommal is bebizonyították, hogy él bennük az összefogás, az egység – hangsúlyozta Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott a keddi adományozó napon, amelyet a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon tartottak.

Harsányi Miklós

A kormánymegbízott méltatta a somogyi gazdák önzetlen felajánlásait, s megköszönte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tevékenységét valamint a kaposvári Kométa támogatását, amely szalámit adományozott az intézményeknek. Gombos Sándor, a kamara megyei elnöke rámutatott: a program jól példázza egyebek mellett az áldozathozatalt, az összefogást, a szolidaritást és a példamutatást. A somogyi termelők újra és újra segítséget nyújtanak, az összegyűlt búzát Gyermelyen őrlik meg, melyet később járművekkel juttatnak el az intézményekhez.
Megtudtuk: Somogyban összesen öt gyűjtőpontot hoztak létre. Az 5000 kg lisztet 15 intézmény között osztják szét.



Szabó Tamás, a Magosz somogyi elnöke aláhúzta: egyre többen érzik azt megyénkben is, hogy jó adni, s olyanok is bekapcsolódtak az idei Magyarok Kenyere Programba, akik eddig nem vettek benne részt. A szakember abban bízik, hogy később újabb termelők csatlakoznak a felhíváshoz, hiszen nagyon lényeges feladat a rászorulók hatékony támogatása. Hollósy Tibor, a kaposvári Kométa ''99 Zrt. ügyvezető igazgató-helyettese a felelősség, illetve a segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet, cégük ezért finom, egészséges élelmiszert ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!