Közélet

2016.11.02. 14:43

Jubileumhoz érkezett a Somogy Megyei Prima Díj

Tizedik, jubileumi eseményéhez érkezett Somogy Megyei Prima Díj kiosztása az idén. Ehhez mérten nagyszabású rendezvénnyel állnak ki a szervezők, ígérték hétfői sajtótájékoztatójukon.

K. G.

Harminckilenc jelölés érkezett a díjazottak személyére, ezt 28-ra szűkítette a zsűri, végül tíz illusztris név maradt, amelyekből a közönségdíjast választhatják ki majd a beérkezett szavazatok alapján. A kezdeményezéssel a vállalkozók a megye kulturális életéért legtöbbet tevőket igyekeznek elismeréssel és javadalmazással jutalmazni.



A 2016-os év Megyei Príma Jelöltjei a következők: Dabóczi József építész, ötvösművész, Kéki Zoltán volt főjegyző, Miklós Endréné biológia-kémia szakos tanár, Szabó István ortopéd főorvos, Szili Ferenc volt levéltár-igazgató, történész, Ficzere Mátyás keramikus, Kelemen József, Jászai-díjas színész, rendező, Lőrincz Sándor író, újságíró, kiállítás szervező, Maczó József, volt műszaki tanár, Turi Endre néptánc pedagógus, koreográfus. A zsűri három díjat oszt ki, egymillió forinttal jár a Prima, de még előtte a beérkező szavazatok alapján eldől, kié lesz a közönségdíj, amelynek elnyerője 250 ezer forinttal lesz gazdagabb. Szavazni november 4-étől 10-én 12 óráig lehet a [email protected] email címről. Fontos, hogy egy email címről csak egy szavazatot fogadnak el. Levélben is lehet voksolni a VOSZ címére: 7400, Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 50.

A Csiky Gergely Színház átépítése miatt új helyszínen tartják az ünnepélyes díjátadó gálaestet 2016 november 11-én 18 órakor a Szivárvány Kultúrpalotában, tudtuk meg Daxner Gábortól, a VOSZ Somogy megyei elnökétől. Az utóbbi két-három évben a nézősereg rendszeresen megtöltötte a színház nézőterét. Most új moderátor lesz Ihos József humorista személyében, aki egykor Kaposváron érettségizett. A gálaesten a Csiky Gergely színház művészei, Szvetnyik Kata, Lecső Péter és Sarkadi Kiss János is szerepelnek, valamint a Bódis-Nagy Katinka és a Megarox Táncstúdió. A Megyei Primák díjazását a VOSZ elnöke, Demján Sándor, a VOSZ országos szervezete és a megyei vállalkozók is támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!