Közélet

2017.06.06. 16:44

Útfelújítással támogatnák a pontyfogó világbajnokságot

A 67-es út felújítását szorgalmazná az Együtt kaposvári szervezete, ezért egy levelet írtak Áder János köztársasági elnöknek. Ezt keddi Szigetvári Viktorral, a párt Országos Politikai Tanácsának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Pintér Lóránd választókerületi elnök.

Koszorus Rita

– Mivel az idén szeptemberben a pontyfogó világbajnokság egyik fordulóját a Desedán tartják, fontos volna addigra rendbe tenni a térséget az M7-es autópályával összekötő utat – mondta Pintér Lóránd. – Rendkívül rossz állapotban van, hiszen a karbantartása, felújítása elmaradt és így teljes hosszában leromlott az állapota, néhány szakasztól eltekintve.
Az Együtt kaposvári választókerületi elnöke hozzátette: azt a képet, mely az ide érkező turistákban kialakul Kaposvárról, a Desedáról, Magyarországról ennek az útnak a minősége befolyásolja majd.
Egy levélben azt kérik Áder Jánostól: vesse latba befolyását, hogy a kormány biztosítson forrásokat a legkritikusabb szakaszok felső burkolat cseréjére.



Szigetvári Viktor Kaposváron azt mondta: nemcsak a labdarúgás nemzeti sport hazánkban, hanem a horgászat is annak tekinthető. Sok százezer magyar űzi ezt a sportot, a politikának nemcsak a nagy ügyekkel, országos problémákkal kell foglalkozni, hanem ilyen helyi ügyekkel is. Hozzátette: az Együtt felkarolja az ügyet és eljuttatja a levelet Áder Jánosnak. Sőt a helyi szervezet javaslatát írásbeli kérdés formájában Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek is felteszi.
Szigetvári Viktor hozzátette: szerinte megdöbbentő, hogy az elmúlt hét évben nem történt útfejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!