fórum a foglalkoztatásért

2019.04.16. 14:08

A jó hírnek is kell cégér: tapasztalatok az asztalon

Térségi vállalkozói fórumot tartottak kedden délelőtt Siófokon.

Sonline

A Siófok és térségi, illetve a térség vonzáskörébe tartozó egyéni vállalkozók és vállalkozások első kézből kaphattak információt a térségben elérhető szolgáltatásokról, illetve a foglalkoztatáshoz kapcsolódó, vissza nem térítendő támogatási lehetőségekről kedden, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok tanácskozótermében megrendezett Siófok Térségi Vállalkozói Fórumon.

A fórum vendégeit Hamvas Péter siófoki alpolgármester köszöntötte, majd a 2019-es idényre való felkészülés kihívásairól és fókuszpontjairól Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

A támogatási lehetőségek és a szezonkezdés összefoglalója mellett olyan, egy vállalkozás fennmaradásához, sikeres működéséhez szükséges, napjainkban létfontosságú témákat jártak körbe, mint a munkahely-megtartás és a szervezetfejlesztés. A gyakorlati példákat felvonultató előadásokon a résztvevők értékes – a fejlődést és profitszerzést akadályozó problémákra megoldási lehetőséget nyújtó – javaslatokkal, a gyakorlatban már sikeresen alkalmazott módszerekkel és bevált példákkal, továbbá egy inspiráló sikertörténettel is megismerkedhettek.

A fórum előadói között volt (Az „Anya Ügyes! kezdeményezéshez illeszkedve) az InstantPlace megálmodója, Faludi Nóra, egy kisgyermekes, vállalkozó édesanya, aki saját kihívásainak megoldását váltotta üzleti ötletté, és épp azon dolgozik, hogy felépítsen egy régiós irodamegosztó piacteret, ahol utazás közben akár 1-1 órára is lehet irodát és hozzá való felszerelést bérelni.

Hamvas Péter Siófok alpolgármestere, illetve a Siófok és térsége Paktumiroda vezetője lapunk kérdésére elmondta: a fórumot a helyi vállalkozók bevonásával, azok segítésére támogatására szervezték. Folyamatosan 20-24 vállalakozással tartják a kapcsolatot és lehetséges projektekben működnek együtt. Több előadást is tartottak a keddi rendezvényen a munkaadók és munkavállalók viszonyáról, illetve arról a kihívásról, hogy mit is jelent manapság a munkaerő megtartása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában