Eskü

2019.05.20. 20:47

Esküt tettek a bírósági ülnökök

Új bírósági ülnökök vehették át a kinevezési okmányaikat.

K.G.

A Kaposvári Járásbíróságra hat, a Kaposvári Törvényszékre nyolc, a katonai tanácsba 24, és a Közigazgatási és Munkaügyi bíróságra szintén 24 ülnököt választottak a következő négy esztendőre.

A bírósági ülnökök ünnepélyes esküt tettek hétfőn a törvényszék dísztermében. Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, és Dér Tamás, kaposvári alpolgármester köszöntötte őket.

A fegyveres testületek és a nemzetiségi önkormányzatok vezetői is jelen voltak. Hajnal Éva útravalóul kiemelte, hogy az ülnököket a bíróval azonos jogok és kötelezettségek illetik meg, és minden ügyben a legnagyobb körültekintéssel és törvényesen kell eljárniuk.

Az utóbbi időszakban kevesebb ülnökre van szükség, mert jóval kevesebb ügy érkezik a somogyi bíróságokra, tudtuk meg Vadócz Attila törvényszéki sajtószóvivőtől. Az új eljárási törvény kivette az ülnököket a nem katonai büntetőügyekből, de a kiemelt gazdasági ügyekben megmaradt a szerepük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában