határidő

2019.07.02. 15:47

Július 10–éig lehet nevezni a Bujtor Filmfesztiválra

Tizedik alkalommal rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált 2019. augusztus 17–19–én, Balatonszemesen.

Góz Lilla

Július 10–éig pályázhatnak az alkotók játékfilm, dokumentumfilm és ismeretterjesztő film, animációs, fikciós, kísérleti rövidfilm vagy versfilm kategóriában. Nevezni a kiadási, megjelenési dátum szerint 2018. június 1. után készült filmekkel lehet, függetlenül attól, hogy azokat bemutatták-e már valahol. Egy alkotó, vagy alkotó csoport legfeljebb öt filmmel nevezhet, amely alól csak a sorozat képez kivételt.

A nevezési lap letölthető a www.vers.hu oldalon, a Versenyek menüpontban. A filmeket a nevezési lap beküldése után a szervezőktől kapott drive felületre lehet majd feltölteni. A filmeket előzsűri válogatja a versenyprogramba. A beválogatott alkotásokat közönség előtt vetíti a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a szabadtéri mozi a Szemesi Nyármarasztó Napok keretében, a Bujtor István Filmfesztiválon. A négy műfaji kategória nyertesének alkotói egymillió forintos összdíjazásban részesülnek, filmjük pedig bekerül a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál programjába is. A fesztivál célja, hogy emléket állítson Bujtor István Balázs Béla-díjas színművész, rendező szellemi örökségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában