Jövőkép

2018.04.24. 17:30

Karriertervezésben kaptak segítséget a hallgatók

Végzős és alsóbb éves hallgatók egyaránt részt vettek a Kaposvári Egyetem hagyományos karriernapján, mellyel a későbbi elhelyezkedésben segítik a fiatalokat. Az egyetemisták több megyei munkáltatóval is találkozhattak kedden.

Gyeszát Zsolt

A legújabb állásinterjú-technikák, próbainterjúk, workshopok, céges kvízjáték is várta kedden a kaposvári egyetemistákat.

A tizenkettedik karriernap is abban próbál segíteni, hogy a hallgatók a végzettségüknek megfelelően tudjanak majd elhelyezkedni a záróvizsga, illetve a diploma után – tudtuk meg Gyöngyösiné Szabó Judittól, a Hallgatói Ügyek Igazgatóságának operatív igazgatóhelyettesétől. Többek között az agrárszektorból, vállalati szektorból, köznevelésből és a művészeti ágból is érkeztek munkáltatók.

– Viszonylag nehéz ma megtalálni a megfelelő szakembereket, de szerencsére a hallgatók egy része hozzánk is jár gyakorlatra, vagyis a többség már a gyakorlati idő alatt megtalálhatja a helyét – mondta el kérdésünkre Perákné Páhi Gabriella, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ utazó gyógypedagógusi hálózatának vezetője. Mint megtudtuk, elsősorban gyógypedagógusokat, s logopédusokat várnak. – Azt gondolom, hogy nagyon jó lehetőség a karriernap, hiszen személyes találkozásra nyílik lehetőség, s a hallgatók is feltehetik a maguk kérdéseit – tette hozzá Perákné Páhi Gabriella.

– Nálunk olyan szakemberek kellenek, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek a mezőgazdaságról, vidékfejlesztési információkkal és naprakész informatikai ismeretekkel rendelkeznek – mondta Mácsai Ádám, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója. – Folyamatosan foglalkoztatunk gyakornokokat is, akik egy részéből később munkatársaink és falugazdászok lesznek – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában