Helyi közélet

2018.09.30. 21:00

Közösen ünnepelték a Szennai Skanzen negyvenedik évfordulóját

Megemlékeztek az elmúlt évtizedekre és elismeréseket is átadták pénteken a Szennai Skanzen alapításának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Gy. Zs.

Mindazokat meghívták, akik munkájukkal hozzájárultak az örökség megóvásához, a népi építészet és lakáskultúra sajátosságainak megőrzéséhez – tudtuk meg Román Árpádtól, a Szennai Skanzen tagintézmény-vezetőjétől. Rinyakovácsi, Kisbajom, Csököly, Nagykorpád és Somogyszob is hivatalos volt az ünnepre, hiszen e községekből telepítették át egykor Szennába a szabadtéri múzeumban látható épületeket. Sokak munkáját elismerték, akik segítették a skanzent az eltelt négy évtizedben.

Méltatták többek között Csepinszky Mária néprajzkutató tevékenységét. Elismerést kapott Knézy Judit néprajzkutató, aki részt vett a skanzen koncepciójának kialakításában. Ez okból posztumusz díjjal ismerték el L. Szabó Tünde építészt is. Szintén a díjazottak között emelték ki Sási Jánost és Imrő Juditot, az intézmény korábbi vezetőit. Elismerték Cseri Miklóst, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatóját is, aki a szennai múzeum fenntartáséért felel.

Vasárnap népi mesterek töltik majd meg a portákat, s táncosok népesítik be a skanzent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában