megújulás

2020.02.14. 14:00

Megújul a szülészeti osztály

Megújul a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészete, több mint 2,4 milliárd forint értékben kezdődhet meg a beruházás – jelentette be közösségi oldalán Szita Károly polgármester.

Góz Lilla

Kifejtette, hogy a kormány döntött arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer működésének javítása érdekében kiemelt vidéki beruházásként tekintenek a szülészet megújítására.

Alternatív szülőszoba, két családi szoba, új műtők és a legkorszerűbb újszülött- és nőgyógyászati osztály – egy-két ágyas szobákkal, saját fürdőhelyiséggel – fogadja 2021-ben a kismamákat a kaposvári kórházban. Lapunkkal közölték: az 1929-ben épült, helyi védettség alatt álló szülészeti épület teljes körű rekonstrukciót kap.

A közbeszerzéssel választják ki a kivitelezőt, akinek 420 nap alatt kell a munkát elvégeznie. Az új épületben az alagsorból az emeletre kerül a járóbeteg-ellátás és a kismamagondozás, megközelítésüket egy harmadik lift segíti majd. A földszinten egy blokkban kap helyet a szülőszoba, a császárműtő, az intenzív és az újszülött­ellátó.

A 2018-ban megnyitott Domány Sándor Reprodukciós Központ az eredeti helyén működik tovább. Az építkezés idejére a járó- és fekvőbeteg-ellátás átmenetileg az északi és sebészeti tömb épületeibe költözik. Azt is közölték, hogy az új épületszárnyakban minden adott a kismamák, az újszülöttek és a betegek korszerű körülmények között történő ellátására.

A kaposvári kórházban, szintén központi költségvetési támogatásból, jelentős műszerfejlesztés történt az elmúlt időszakban, mintegy 442 millió forint értékben. Kórtermi bútorokra és eszközökre 66 millió forintot nyertek, s több mint száz munkatársuk vehet részt hazai és külföldi továbbképzéseken. Második éve zajlik a kismamák felkészítése a szülésre a kórház keretei között: szülész, szülésznő, gyermekgyógyász, védőnő szakértő előadásai, tanácsai segítik a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában