jutalom

2019.08.14. 17:38

Nem „leküldték”, személyesen hozták el a közszolgák elismerését

A közszolgálati tisztviselők napja (július 1.) alkalmából öt kaposvári önkormányzati dolgozó munkáját ismerte el a Belügyminisztérium.

Marosi Gábor

A kitüntetéseket szerda délelőtt vehették át az érintettek Dukai Miklós, helyettes államtitkártól. Elsőként Balogh Beáta igazgató kapott Miniszteri Emléktárgyat, majd Nagyné Barka Zsuzsanna, pénzügyi ügyintézőt ismerték el a Köz Szolgálatáért Érdemjel bronz fokozatával, Németh Anita, gondnokot pedig az ezüsttel. Mogyorósiné Futó Kinga, nemzetközi referens és Szilágyi Edit, a Műszaki és Pályázati Igazgatóság irodavezetője egyaránt a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát vette át.

Az eseményen Dukai Miklós hangsúlyozta: a kormány célja 2010 óta a közigazgatási rendszer korszerűsítése, a jogállam megteremtése. A korszerű, költségtakarékos és hatékony államszervezet ugyanis fontos szerepet játszik egy adott ország gazdasági növekedésében, a hatékony foglalkoztatás megteremtésében, a tőkevonzó képesség fejlesztésében és a versenyképesség erősítésében. Hozzátette: a közszféra, illetve a közigazgatás teljesítőképességének színvonala pedig jelentősen befolyásolja az ország gazdasági versenyképességét, a szolgáltatások színvonalát.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszönetet mondott azért, hogy az elismeréseket nem „leküldték”, hanem személyes hozták el az érintetteknek, valamint, hogy elfogadták a díjra felterjesztett jelölteket. A polgármester kiemelte: nem véletlen, hogy csak nők kaptak elismerést, a közigazgatásban ugyanis jóval többen dolgoznak, mint a férfiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában