kaposvár

2018.12.16. 11:29

Versfa is áll majd a szemléletformáló öko- okosparkban

Napelemfa és versfa is lesz abban az öko- és okosparkban, amely a megyei kórház déli tömbjének átépítése után létesülhet.

K.G.

A beruházás jelenlegi állásáról L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze tartott beszámolót a napokban a városházán. A területen álló építményeket a kórház műemléki védelem alatt álló anyaépülete és az egykori kápolna kivételével elbontották. A Bajcsy-Zsilinszky utca érintett szakaszán a sétány építése jó ütemben halad. A parkon átvezető szilárd és vízáteresztő utak burkolása megtörtént. A beruházás május végére fejeződhet be.

Amit Kaposvár tud a fenntartható városról, azt mind belesűrítik ebbe a zöld, közösségi térbe, mondta el a főépítész.

Az önkormányzat 1,4 milliárd forintból, uniós támogatással valósítja meg ezt az egyedülálló kulturális teret és pihenő övezetet. A személetformáló öko-és okospark modern eszközökkel mutatja be a fiataloknak a város és Kapos folyó mentének élővilágát. A terület 72 százaléka lesz füves talaj, vízáteresztő burkolat vagy vízfelület.

A régies épített környezet és a modern ökopark között látványos lesz a kontraszt, ígérte a főépítész. A felújított kápolnában a Bábszíntér Alapítvány bábszínháza kap majd helyet.

Az ehhez kapcsolódó figurás játszóteret Kő Boldizsár faragja ki. A parkot napágyak és függőágyak is tarkítják majd. Nem divatos, hanem egymást segítő növénytársulásokat ültetnek a parkba. A helyben keletkezett zöldhulladék a burkolatot és a díszítést szolgálja. A területhez közel épülő parkoló véglegesen megoldja majd a kórházi parkolás gondját.

Korábbi videónk egy bejárásról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában