Ez aggasztó

2023.01.31. 10:54

A körmösnél lett bőrrákos egy fiatal anyuka

Így vette észre a bajt.

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Galina Mikhalishina

Három gyermeke mellett mindig is adott magára az 50 éves Grace Garcia, akit bőrrákkal diagnosztizáltak. Az édesanya, hogy szép legyen a keze, néha megfordult a manikűrösénél, de arra a kálváriára nem számított, ami ott történt vele – írja DailyStar nyomán a Ripost.

A szakember ugyanis a szokottnál jóval mélyebb vágást ejtett a nő gyűrűsujján, ami később elfertőződött. Grace eleinte azt hitte, hogy szemölcs nőtt a körme mellé, ám rövidesen kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj. „Nagyon ideges voltam. Valószínűleg az történt, hogy a körömvágó ollót előttem máson is használta a manikűrös. A sebet sem tudtam hova tenni, csak néztem, hogy mi a fene ez?!” – mesélte a nő, aki előbb antibiotikumos krémmel próbálta kezelni a duzzanatot, ám attól egyáltalán nem gyógyult a seb. Ezután panaszt tett a szalonban, ahol az alkalmazottak széttárták a karjukat, és közölték a nővel, hogy a problémás kozmetikust kirúgták.

@ggzella It all started w/Mani/Pedi that went wrong! Nail tech cut me with unsterilized tools! 💅🏻🩸 which within 6 months turned in to CANCER!! #mohssurgery #mohssurgeryrecovery #uclahospital #cancerfree #selfscreening #foryou #foryoupage #fyp #viralvideo ♬ original sound - GG

 

Grace ezután orvostól orvosig járt, mire kiderült, hogy 1. stádiumú laphámrákban szenved.

 

Öröm az ürömben, hogy ez a rettegett melanomához képest kevésbé agresszív daganat. Dr. Teo Soleymani, a nő bőrgyógyásza szerint a HPV (humán papillomavírus) miatt lett beteg a nő, aminél nagyon ritkán fordul elő, hogy így terjedjen. „Grace sérülése a vírus szempontjából egy nyitott kapu lett. Az a vastag bőr, ami a kezünkön és a lábunkon van és ami természetes gátként működik a fertőzésekkel és az ehhez hasonló dolgokkal szemben, már nem volt meg, és a vírus képes volt megfertőzni a bőrét” – mondta az orvos. A szakember megműtötte az édesanyát, így már nem volt szüksége további kezelésekre és felépült a hirtelen jött betegségből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!