aláírta a szerződést

2017.10.26. 15:11

Harvey Keitel madárrá válik

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja.

Harvey Keitel attends the 'Reservoir Dogs' 25th Anniversary Screening during 2017 Tribeca Film Festival at The Beacon Theatre on April 28, 2017 in New York City. | usage worldwide

Harvey Keitel amerikai színész szerepet vállalt Václav Marhoul cseh rendező Nabarvené ptáce (Festett madár) című most készülő új filmjében.

A 78 éves színész, a Kutyaszorítóban, az Aljas utcák és a Zongoralecke sztárja katolikus pap szerepét fogja alakítani a filmben, amelynek másik neves szereplője a 66 éves Stellan Skarsgard svéd színész lesz.

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja. Harvey Keitel az együttműködési szerződést már aláírta – közölte Alice Titzová, a forgatócsoport szóvivője.

A film egy zsidó kisfiú történetét meséli el, akinek a második világháború idején valahol Kelet-Európában vidéken magára maradva kellett megbirkóznia a világ kegyetlenségével.

Václav Marhoul tavaly augusztusban a locarnói filmfesztivál idején szólította meg Keitelt, aki a forgatókönyv áttanulmányozása után igent mondott.

Marhoul szerint Keitel novemberben tíz napra Csehországba látogat, öt napon át forgatnak Cesky Krumlov és Hartmanice környékén.

A Festett madár bemutatóját 2019-re tervezik. Az immár három éve készülő film költségvetése 166 millió korona (2 milliárd forint), jeleneteinek egy részét Szlovákiában és Ukrajnában vették fel. „Bár a film a háború alatt játszódik, nem a holokausztról szól és nem is háborús film” – jellemezte készülő művét Václav Marhoul.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!