nhl

2021.05.26. 11:00

Gretzky lemondott az alelnöki posztról az Edmonton Oilersnél

A rájátszásbeli kiesés után lemondott alelnöki tisztségéről az Edmonton Oilersnél Wayne Gretzky, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás alakja.

Canada's Olympic hockey team manager Wayne Gretzky attends a trainning session on the eve of the Men's ice hockey preliminary round Italy-Canada at the 2006 Winter Olympics, 14 February 2006 at the Palasport Olimpico in Turin. Wayne Gretzky's wife wife has allegedly been linked to an illegal betting ring in the United States. AFP PHOTO FILIPPO MONTEFORTE (Photo by FILIPPO MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A 60 éves kanadai szakember kedden este, a Twitteren közölte döntését.

Az Oilers, amellyel Gretzky játékosként négyszer is Stanley Kupát nyert, már a playoff első körében búcsúzni kényszerült a Winnipeg Jets ellenében.

„A pandémia és az életemben bekövetkezett más változások miatt a jövőben nem lesz sem időm, sem energiám arra, hogy ezt a világszínvonalú szervezetet szolgáljam”

– fogalmazott Gretzky, az NHL történetének legeredményesebb góllövője (894 találat).

A sportember 2016 óta töltötte be az alelnöki posztot az Oilersnél.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!