Online közvetítés

2007.10.06. 13:56

Botos Antal állásába került a pontvesztés

Az utolsó helyezett Tatabánya otthonában sem tudott nyerni a BFC Siófok. A somogyi együttes vezetősége a mérkőzés után menesztette Botos Antal vezetőedzőt.

SONLINE

Tatabánya–BFC Siófok
2–2 (1–0)
0. perc:
sorsdöntő mérkőzés előtt állt a BFC Siófok, amely az NB I sereghajtójának otthonában lépett pályára. Egy újabb vereséget már nem nézett volna el a siófokiak vezetősége Botos Antal vezetőedzőnek. A vendégeknél Kuttor eltiltás, Melczer pedig sérülés miatt hagyta ki a találkozót. Játszhatott viszont a szerb légiós, Lakics Ognjen.

1. perc: a vendégek kezdték a találkozót. A siófokiakat tucatnyi  szurkoló kísért el Tatabányára.

3. perc: Tusori és Ambrus közös erővel állította meg Megyesit a 16-os jobb sarkánál, a játékvezető szabálytalanságot látott. A labda mögé Sándor I. állt és kapura lőtt, Hegedűs azonban a biztosan hárított.

6. perc: a meccs elején a hazaiak irányították a játékot. Perezt indította Filó, a csatárnak már csak a kapust kellett volna kicseleznie, de az asszisztens lest intett.

7. perc: Eugene lökte fel Perezt a tatabányai térfél közepén amiért sárga lapot kapott. A szabálytalanság után hevesen reklamáló Filónak is sárgát adott a játékvezető.

9. perc: Eugene ütközött Kristonnal a siófokiak 16-osa előtt. A vendégek védőjét hosszasan ápolták, de végül tudta folytatni a játékot.

11. perc: az összecsapás előtt mindkét együttes játékosai fogadkoztak, nem elégednek meg az egy ponttal. Eddig ez csak a hazaiak játékán mutatkozott meg.

12. perc: 1–0!
A gyenge kezdés megbosszulta magát. Egy rosszul elvégzett siófoki szöglet után gyors kontrát vezettek a hazaiak, melynek végén Hajdú 17 méterről lőhetett, a labda megpattant László lábán és a léc alá vágódott.

15. perc: Kriston remekül emelt a lesre játszó balatoni védők mögé. Perez teljesen egyedül állt a kapuval szemben, de kilenc méterről a jobb kapufa mellé bombázott.

19. perc: a siófokiak rájöttek, ennél sokkal több kell. Feljebb tolták védekezésüket és ellenfelüket már a tatabányai térfélen letámadták.

22. perc: hiába birtokolták többet a labdát a Balaton-partiak az utóbbi percekben, gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, sőt még kapu-felé tartó lövésük sem volt.

25. perc: a tatabányaiak nagyon visszaálltak a vezető találat óta. A siófokiak próbálkoztak ugyan, de képtelenek voltak eljutni riválisuk tizenhatosáig.

27. perc: Nagy L. ugratta ki Fülöpöt a bal oldalon, aki két jó csel után beadott, de mivel a büntetőterületen belül nem volt siófoki játékos, könnyedén tisztáztak a védők.

29. perc: ismét felpörgette a játékot a Tatabánya. Hajdú lépett ki Balogh Z. labdájával az elmélázó hátvédek között, de a játékvezető les miatt megállította az akciót.

31. perc: Pastva viharzott el a bal szélen és élesen középre adott, Hegedűs azonban remekül lépett ki a kapujából és leszedte Kriston fejéről a labdát.

33. perc: Sándor ugratta ki Hajdút, aki lefutotta Ambrust, majd középre centerezett. A beadásra Takács érkezett, de centikkel lemaradt a labdáról.

35. perc: kidolgozták első komoly helyzetüket a somogyiak. Nagy L. húzott el a bal oldalon és Fülöphöz passzolt, aki lefordult emberéről és 15 méterről, estében kapura lőtt, de a labda centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

39. perc: Takács remek ütemben ugratta ki Sándort; a hazaiak támadója egyedül törhetett kapura, de 10 méterről, ordító helyzetben Hegedűst találta telibe.

42. perc: a tatabányaiak már a második félidőre tartalékoltak, a siófokiak pedig képtelenek voltak támadást kezdeményezni.

45. perc: vége az első félidőnek. A vendégek teljesítményéről sokat elárult, hogy mindössze egy alkalommal lőttek kapura...

46. perc: a szünetben kettőt is cseréltek a siófokiak. Homonyikot Lakics, Kozmort Lipcsei váltotta.

47. perc: 1–1!
Kiegyenlítettek a vendégek. Egy jobboldali beadás okozott zavart a hazai védelemben, a labda Lakics elé került, aki közelről a hálóba kotorta a labdát.

50. perc: Takács lépett ki a védők közül, majd Hegedűst is kicselezte, Ambrus azonban a mezőnybe bombázta a gólba tartó labdát.

52. perc: az egyenlítő gól nem vetette vissza a hazaiakat. Egy baloldali szöglet után Kriston bólinthatott 7 méterről, de nem találta el a kaput.

54. perc: ismét egy sarokrúgás okozott riadalmat a somogyiak kapuja előtt. Filó tekerte be a labdát a remek ütemben érkező Farkas fejére, de Hegedűs hatalmas bravúrral hárított.

58. perc: Fülöp egy jó csellel betört a 16-oson belülre, de 10 méterről csúnyán fölé durrantott.

59. perc: Kriston ment el a bal szélen, majd élesen középre rúgta a labdát. A középen remek ütemben érkező Takács lövését blokkolták a védők, a lepattanó Perez elé került, az ő próbálkozását pedig Hegedűs hárította.

60. perc: 2–1!
Ismét megszerezte a vezetést a Tatabánya. Kriston viharzott el a jobb oldalon, majd egy visszahúzós csel után, ballal a hosszú saroknál érkező Sándorhoz ívelt, aki egy felhőfejessel vette be Hegedűs kapuját.

64. perc: Perez rúgott bele Hegedűsbe, a játékvezető gondolkodás nélkül felmutatta a sárga lapot.

69. perc: visszavettek az iramból a csapatok. A mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben.

70. perc: cseréltek a hazaiak: Filót Balogh váltotta.

73. perc: röviden szabadítottak fel a hazai védők, a labda Nagy Lajoshoz került, aki a jobb szélen érkező Forgácsot hozta játékba. A siófoki védő 12 méterről lőtt, de Polekszics biztosan védett.

74. perc: Polekszicset kirúgás közben fellökte Fülöp amiért sárga lapot kapott.

76. perc: Perez csente el a labdát a bizonytalankodó Forgácstól, majd egyedül törhetett kapura, de 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

80. perc: felzúgott a siófoki kórus: „Viszlát Botos, viszlát” – énekelték a drukkerek.

82. perc: ismét változtatott a hazaiak vezetőedzője: Sándor helyére Huntert küldte.

84. perc: 2–2!
A bal oldalon felfutó Lipcsei, a jobb szélen érkező Nagy Lajoshoz passzolt, aki egy csel után a középen érkező Fülöphöz ívelte. A siófokiak csatára 5 méterről a jobb sarokba fejelt.

86. perc: a középkezdés után rögtön gólt szerezhetett volna a Tatabánya, de Takács 16 méteres löketét Hegedűs hatalmas bravúrral védte.

87. perc: Kantát Gajda váltotta. Lakics kevergetett a jobb oldalon, majd élesen középre adott, a berobbanó Fülöp elől Farkas mentett az utolsó pillanatban.

90. perc: Perezt Kozák váltotta. Három percet hosszabbított a játékvezető.

90+3. perc: vége a mérkőzésnek.

Tatabánya, 1000 néző. V.: Bognár T. (Huszár B., Szabó P.).
Tatabánya: Polekszics – Pastva, Farkas V., Filó (Balogh B. a 70. percben), Megyesi – Kriston, Balogh Z., Sándor I. (Hunter a 82. percben), Hajdú - Perez (Kozak a 91. percben), Takács M. Vezetőedző: Borbély László.
Siófok: Hegedűs - Ambrus, Tusori, Forgács, László - Kanta Sz. (Gajda a 87. percben), Kozmor (Lipcsei R. a szünetben), Nagy L., Eugene, Homonyik (Lakics a szünetben) - Fülöp Z. Vezetőedző: Botos Antal.
Gólszerzők: Hajdú (a 12. percben), Sándor I. (a 60. percben), illetve Lakics (a 47. percben), Fülöp (a 83. percben).
Sárga lap: Filó (a 7. percben), Perez (a 62. percben), illetve Eugene (a 7. percben), Fülöp (a 73.percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!