Bűnügy

2017.08.11. 17:16

Tizenkét évig bujkált, most elfogták

Csaknem tizenkét év bujkálás után fogtak el egy sikkasztás miatt körözött magyar férfit Bulgáriában – közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

A 49 éves férfi ellen 2005 szeptemberében adott ki a bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot sikkasztás gyanúja miatt. A körözés érvényessége 2018 januárjában járt volna le – írták. Az európai rendőri szervek között közvetlen kapcsolattartást lehetővé tévő nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a rendőrök megállapították, hogy a keresett férfi Bulgáriában bujkál.

A magyar nyomozók közreműködésével a bolgár rendőrök csütörtökön a tengerpart közeli rejtekhelyén igazoltatták a férfit, aki először más nevére kiállított igazolványt mutatott fel. A bolgár nyomozók ennek ellenére kétséget kizáróan megállapították a férfi személyazonosságát, és őrizetbe vették. Hozzátették: Magyarországnak történő kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!