Összetartás

2022.08.20. 21:52

Varga Judit: a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük (videó)

Szent István országát évszázadokon át nagy erővel és akarattal tartották meg őseink. Ma is a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük –  hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szombaton Veszprémben.

Varga Judit igazságügyi miniszter

Forrás: Varga Judit Facebook-oldala

A tárcavezető kiemelte: Szent István az ősi tudásra építve, hittel, erős szellemmel és erkölccsel megingathatatlan államszervezetet hozott létre, így őrizve meg bennünket a jövőnek.

Varga Judit azt mondta, az ukrajnai háború, az energiaválság és a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére van okunk ünnepelni, hiszen a magyar nép számtalanszor bebizonyította, hogy egymással összefogva erősebben kerül ki a válságból, mint amilyen előtte volt.

Hangsúlyozta, jogosan lehetünk büszkék jogi tudásunkra, történelmünkre.

Ez erőt ad, amikor be akarják olvasztani hazánkat a szürke falanszterbe

–  fogalmazott.

Kitért arra: egy társadalom fokmérője az, hogyan kezeli a kihívásokat. Magyarország a nyugodt építkezés mellett tette le a voksot, nemet mondva a fegyverszállításra, és évszázadok óta Európa békéjének őreként munkálkodik –  közölte az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kijelentette: a magyarokra jellemző összetartás erejével képesek leszünk ismét talpra állni a világban zajló nehézségek közepette, ez pedig okot ad az ünneplésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában