Járvány

2020.04.21. 10:49

Zsigó Róbert: az ország élelmiszer-ellátása biztosított (videó)

Az ország élelmiszer-ellátása továbbra is biztosított, és mindent megteszünk azért, hogy ez így is maradjon – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2017. december 19. Zsigó Róbert, a Földmûvelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenõrzések elsõ idõszaka eredményeirõl Budapesten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság laboratóriumában 2017. december 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az államtitkár az Operatív Törzs tájékoztatója előtt tett nyilatkozatában a Magyar Nemzet tudósítása szerint elmondta, az agrárminisztérium folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerlánc szereplőivel. Az elmúlt hetek eredményeiről szólva megjegyezte,

hazánk élelmiszerellátási rendszere az egyik legjobb, legstabilabb Európában.

Hozzátette, a járvány kezdetén a Nébih honlapján elindították a koronavírus-aloldalt, ahol rendszeresen frissítik a gyakorlati tudnivalókat, hogy a vállalkozások ebben a helyzetben is el tudják látni főbb feladataikat.

Az államtitkár elmondta, a húsvéti időszakban a Nébih szakemberei az összes élelmiszerlánc-áruházat ellenőrizték, ahol többek között a személyi higiénés szabályok betartására és a berendezések fertőtlenítésére figyeltek. Az üzletek több mint 70 százaléka nem gondoskodott kézfertőtlenítőről, ugyanakkor az üzleten belül rendelkezésre álltak a higiénikus vásárláshoz szükséges eszközök – ismertette. Az akció célja a segítés volt, ám a súlyos hiányosságok esetében a Nébih figyelmeztetett.

A közétkeztetés területén 230 intézményben végeztek ellenőrzést. Probléma volt, hogy az éthordók kezelése és a személyi higiénia nem valósult meg mindenhol hiánytalanul.

Zsigó Róbert és az Operatív Törzs tájékoztatóját itt tudja megtekinteni:

A pálinka- és szeszfőzdék átállhatnak a fertőtlenítőszer-gyártásra – jelentette be az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, hozzátéve: a Nébih oldalán sokféle hasznos információt találhatnak a vásárlók is.

Végül egy fontos kezdeményezésről tájékoztatott: a kistermelők és őstermelők, illetve a lakosság összeköttetése érdekében felületet hoztak létre a honlapjukon, mert fontos, hogy a vevők hazai termékeket vásároljanak – jelezte Zsigó Róbert

Borítókép: Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára egy korábbi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!