Fejlesztések

2022.03.24. 13:48

Több mint 10 milliárd forintból korszerűsítik a budapesti kórházakat

Több mint 10 milliárd forint európai uniós forrás jutott budapesti kórházak energetikai korszerűsítésére; hat intézmény tíz telephelyén valósulnak meg fejlesztések – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós beszámolt arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) a kórházak energetikai fejlesztése a végéhez közeledik, kivéve a Szent Margit Kórházat, ahol a legnagyobb korszerűsítést hajtják végre.


A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban és a Szent Margit Kórházban folynak energetikai felújítások, fejlesztések – sorolta a miniszter.


A program célja, hogy javítsák a hőtechnikai adottságokat, korszerűsítsék a hűtési-fűtési, szellőztetési és melegvízrendszereket.


A KEHOP-pályázat kedvezményezettje az Országos Kórházi Főigazgatóság, a program 2023-ban zárul.


Gór Csaba, Budapest 4. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli a budai egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, 2014 óta több mint 69 milliárd forint értékű fejlesztés történt a II., a III. és a XII. kerületben.


Ennek a fejlesztésnek a következő állomása a Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítése 2,5 milliárd forintból – mondta.


A beruházás során kicserélik a külső nyílászárókat, teljes körű burkolatfelújítás és homlokzathőszigetelés történik gépészeti fejlesztéssel együtt – ismertette.


A képviselőjelölt úgy fogalmazott: reméli, hogy ez a munka folytatódhat a választások után is, hiszen, mint mondta:ismerjük a baloldal egészségügyi teljesítményét, ami az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet bezárásához és a Szent Margit Kórházban a sebészeti, a szülészeti és a neurológiai ellátás megszüntetéséhez vezetett.

Borítókép: Kásler Miklós (MTI/Soós Lajos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!