Zachariás Zsuzsanna

2019.12.04. 12:12

Fölszállottunk a pávával az élő televíziós adás előtt

A Diákújságíró Egyesület – Kulissza Gerilla Brigád (DUE-KGB) szervezésében suliújságunk csapata is ellátogathatott a Fölszállott a páva, néptáncos és népzenei tehetségkutató tévéműsor stúdiójába, november 15-én. A programon körülnézhettünk az MTVA székházában, és ott lehettünk a Fölszállott a páva első elődöntős élő adásának főpróbáján.

Nagyatádi Ady Endre Gimnázium

Először a kiállított régi, hatalmas kamerákkal és vágógépeket, valamint a TV Maci díszletét fel­elevenítő látogatóközpontban nézhettünk körül. Ezután mehettünk be a Fölszállott a páva stúdiójába.

Nagy volt a várakozásunk, de csak ámultunk-bámultunk a hatalmas színpad, a nagy nézőtér és a rengeteg kamera, világítás és egyéb technikai eszköz láttán. A színpadon már állt a zenekar, mi egészen a a közelükben tudtunk leülni. Mellettünk, mögöttünk, körülöttünk mindenhol kamerák mozogtak, vagy síneken, vagy operatőrök egyensúlyoztak velük, látszólag meglehetősen könnyedén. Fejünk fölött rengeteg lámpa sorakozott, melyek hol a színpadot, hol a nézőteret, hol pedig mindent egyszerre világítottak be.

A két műsorvezető (Morvai Noémi és Novák Péter) színre lépésével kezdődött a műsor próbája, már érzékelhetően feszült hangulatban. A kezükben, illetve a hátunk mögötti kis monitoron folyamatosan villant fel a súgó szöveg, fülükben pedig egy kis készüléket vettünk észre, így tudták mindig észben tartani, éppen mit kell mondaniuk, csinálniuk a műsorfolyamban. A főpróbán már mindennek egyezni kell, ezért az elsőtől az utolsó pillanatig elgyakoroltak mindent: a szakmai zsűri (Eredics Gábor, Kocsis Enikő, Salamon Beáta, Sebestyén Márta, Zsuráfszky Zoltán) bemutatását, a produkciókat, azok felkonferálását, értékelését, pontozását és még az eredményhirdetést is. Természetesen, itt még nem a kiesőkkel és a továbbjutókkal, az csak este, az élő adásban derült ki, hisz a próbán mindenkinek egyforma pontszámot adott a zsűri.

Eddig el sem tudtuk képzelni, hogy ahhoz, hogy egy ilyen esti élő adásban minden tökéletesen működjön, mennyi ember munkájára van szükség, s mennyi mindent kell előkészíteni, hogy minden másodpercre pontos legyen. Ezúttal viszont kicsit mi is beleláthattunk mindenbe, és lenyűgöző volt.

Címkék#Séta-Ady

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!