Labdarúgás

2021.06.13. 21:24

Hiába a drámai csata, nem jutott a harmadosztályba a Balatonlelle SE csapata

Kikapott Jánoshalmán a Balatonlelle a harmadosztály­ért vívott osztályozó mérkőzés visszavágóján. A somogyi bajnok összesítésben két góllal bukta el a feljutást.

Klein Péter

Fotó:

Idegenben, egygólos hátrányból vágott neki a jánoshalmai mérkőzésnek a Balatonlelle SE. Akárcsak az odavágón, ezúttal is teljesen egyenrangú felek csatája zajlott az elején a pályán. Az első negyed- óra végén azonban könnyedén megduplázhatta volna előnyét a Bács-Kiskun megyei bajnok, de Stojanovic Milos eltörte a labdát ziccerben. A 20. perctől vette át a mérkőzés irányítását a Balatonlelle, de a hazaiak kontrái és rögzített szituációi folyamatosan veszélyt jelentettek. A Balatonlelle nagy erőket mozgósított, de nem tudta feltörni a jól záró jánoshalmi reteszt.

 

A második félidő elején sem billent fel a pálya, hiába birtokolta kicsivel többet a labdát a Balatonlelle, amely úgy kezdett egyre veszélyesebb lenni, ahogy fogyott az idő. A somogyiak támadásaiban rendre benne volt a gól, amihez helyenként csak nüanszok hiányoztak. Ezt érezték a hazaiak is, így a hajrában már minden erejükkel azon voltak, hogy húzzák az időt. Hiába támadt azonban egyre veszélyesebben a Lelle, Cvetkovic Marjam előre ívelése után Stojanovic Milos higgadtan gurított a bal alsósba. A szerb játékos így a lellei mérkőzés után a jánoshalmin is betalált, amivel döntő szerepet vállalt a abban, hogy csapata feljutott a harmad­osztályba. A vendégek ugyanis bár az utolsó pillanatig erőn felül, hősiesen küzdöttek, de nem tudták feltörni a hazaiak betömörülő védelmét. A Balatonlelle így egy szezonig még biztosan a megyei első osztályban szerepel majd, amit a játékosok könnyek között éltek még a lefújás után.

– A futballt eredményre és gólra játsszák – mondta Keszei Ferenc, a Balatonlelle SE vezetőedzője. – Az első mérkőzésen még kiegyenlített volt a játék, de a másodikon már egyértelműen többet birtokoltuk a labdát. Azt viszont nagyon nehezen fejtem meg, miért nem szereztünk gólt, hiszen a bajnokságban minden találkozón eredményesek voltunk, itt viszont ellentámadásból, átlövésből, akcióból és rögzített helyzetből sem sikerült. Emiatt nem tudtunk továbbjutni.

– A győzelemnek és annak, amit elértünk, nagyon örülök, talán ezért most szakad ki belőlem az, amit el szeretnék mondani – fogalmazott Florin Nenad, a Jánoshalmi FC vezetőedzője. – 15 éve dolgozom Magyarországon, mindent elkövetek az aktuális csapatom érdekében, de elszomorít, hogy szinte bármerre megyünk, elképesztő pocskondiázással találkozunk. Sokan kifogásolják, hogy Jánoshalmán, ahonnan ha dél felé tekintünk, szinte látszik Szerbia, több szerb játékos is játszik, akiknek a felmenői között magyar is van. Remélem, az NB III.-ban ez már nem lesz így. A mérkőzésről szólva: egy nagyon jó ellenféllel kerültünk szembe. Az első mérkőzésen egy góllal jobbak voltunk, de tudtam, a tapasztalt kollégám remekül felkészíti a csapatát a visszavágóra. Mi nem tudtuk azt a passzjátékot produkálni, mint a bajnokságban, mert a Balatonlellét nagyon gyors játékosok alkotják, akik sokat futnak a szélen. Az odavágón sikerült meglepnünk őket azzal, hogy magasan védekeztünk és hosszú labdákkal játszottunk. A visszavágón az ellenfél többet mutatott a futballból, bár nekünk is voltak helyzeteink. A taktika, hogy az előző heti eredményre építettük a játékunkat, bevált.

Jánoshalmi FC–Balatonlelle SE 1–0 (0–0)

Jánoshalma, 450 néző. V.: Takács T. (Belicza, Flinta).

Jánoshalmi FC: Füstös – Kiss B., Cvetkovic, Jesic, Farkas D. – Stojanovic V. – Stajonovic M. (Balázs D., 83. p.), Szabó Sz., Maravic (Szeibert, 73. p.) – Babic (Sőreg, 53. p.), Harnos. Vezetőedző: Florin Nenad.

Balatonlelle SE: Bogdán Á. – Párkányi (Gerencsér, 86. p.), Hegedűs Gy., Balogh B. – Neubauer, Buzsáki (Kovács D., 82. p.), Körmendy, Laczkó – Fila, Hrabovszki, Benke. Vezetőedző: Keszei Ferenc.

Gólszerző: Stojanovic M. (79. p.).

Harmadosztályba jutott a Jánoshalmi FC 2–0-s összesítéssel.

A további párosítás: Gerjen (Tolna)–Lőrinc (Heves) 1–1, az NB III.-ba jutott: a Gerjen, 2–1-es összesítéssel. Hidasnémeti (Borsod-Abaúj-Zemplén)–ETO Akadémia (Győr Moson-Sopron) 0–5, az NB III.-ba jutott: az ETO Akadémia, 10–0-s összesítéssel. Békéscsaba II. (Békés)–Tarpa (Szabolcs-Szatmár-Bereg) 2–1, az NB III.-ba jutott: a Békéscsaba II., 5–1-es összesítéssel.

A húsz megyei bajnok közül 15 kapott NB III.-as licencet, ebből 14 vállalta az indulást, így sorsolás után hat együttes osztályozó nélkül feljutott: a Makó (Csongrád), a Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar), a Mohács (Baranya), a Törökszentmiklós (Jász-Nagykun-Szolnok) és a Tarr Andráshida (Zala), Kelen (Budapest).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!