Közélet

2016.10.12. 07:32

Kisbajom a legszebb fekvésű magyar falu lehet

Kisbajom jutott be a megyéből az Origo játékának döntőjébe: az internetes portál a legszebb fekvésű magyar falut keresi, melyről az olvasók dönthetnek.

A. V.

Az első fordulóban minden magyarországi megye három-három jelöltet állíthatott, melyeket a megyei közgyűlések munkatársai, turisztikai szakemberei választottak ki. A versenyben részt vevő települések fényképeket készítettek, amelyeket látva az olvasók voksolhattak, s ők Somogyból – Gyugy és Bárdudvarnok ellenében – Kisbajom mellett döntöttek.



Az apró zsákfalunak a második fordulóban tehát tizennyolc megye győzteseivel – köztük olyan turisztikailag felkapott helyekkel, mint a zempléni Mogyoróska vagy a Sopron melletti Fertőrákos – kell megküzdenie a szavazók kegyeiért. Az origós ajánló szerint a csodás környezetben elhelyezkedő zsáktelepülésen több ezer virágtő – köztük kétezer rózsa – díszíti a falu utcáit, ahol rengeteg régi, falusi ház mellett két műemléki védelem alatt álló épület, a református templom és az egykori lelkészlak is található, sőt, egy miniskanzent is kialakítottak. A verseny első három helyezettjéről a portál nagyriportot közöl, így akik Kisbajomról szeretnének olvasni, azok október 13-ig voksolhatnak a somogyi településre.

Címkék#Kisbajom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!