Közélet

2016.09.22. 13:37

Trágyaborítás miatt 30 ezer forintra büntették Sallai R. Benedeket

Harmincezer forintra bírságolták a novemberi kaposvári trágyaborítás miatt – közölte lapunk érdeklődésére Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő. Hozzátette: már kis is fizette a büntetést, melynek kiszabása némi gondot okozott a hatóságnak, hosszú ideig „dobálta” ugyanis egymásnak az ügyet Somogy és Szolnok megye; az előbbi az elkövetés helye, az utóbbi Sallai lakhelye.

Fónai Imre

Ahogyan megírtuk, az LMP-s honatya egy teherautó-platónyi trágyát borított tavaly novemberben a Somogy Megyei Kormányhivatal elé, az akkor induló földárverések elleni tiltakozásul.



Horváth János bábonymegyeri gazda is a helyszínen tartózkodott, a rendőrség szerint segédkezett Sallainak a trágyaborításban, amiért „jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség” címén 15 ezer forintra büntették. Horváth ügye azonban, mivel a gazda nem ismerte el, hogy szabálysértést követett volna el, bíróság elé került. Egy tárgyalást már tartott a Siófoki Járásbíróság, folytatás októberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!