Lehetőség

2017.12.09. 17:09

Esélyház Nagyatádon, nem kell lakbért fizetniük a fiataloknak

Esélyházat alakítanak ki Nagyatádon, ahol kedvező feltételekkel találnak otthonra a képzett fiatalok. 

Györke József

Kétszáz millió forintból egy védett épület teljes homlokzati felújítását végzik el, eredeti állapotába állítják vissza, az épületben pedig nyolc lakást alakítanak ki. –A programban 18-35 év közötti fiatalok vehetnek részt – mondta Ormai István polgármester. – Az a célunk, hogy tanulmányaik elvégzése után városunkba jöjjenek, illetve itt maradjanak. Ennek érdekében egyetemi-főiskolai tanulmányaik idejére tanulmányi ösztöndíjat kapnak. Sikeres pályázatuk után lakást biztosítunk, ahol nem kell lakbért fizetniük, ám öt évig helyben kell munkát vállalniuk. Elsősorban hiányszakmákra gondoltunk (gépész- vagy építő mérnök, orvos, informatikus..)

A nagyatádiak Esély otthon pályázatát kedvezően bírálták el, erről nemrég kapott értesítést a városháza. Az épület felújítása és az ösztöndíjasok pályáztatása 2018 nyarán kezdődik.

Összességében több mint hárommilliárd forintot hoztak különféle pályázatok Nagyatádnak az utóbbi hónapokban. – Sorra bírálták el kedvezően a benyújtott pályázatainkat – mondta a nagyatádi polgármester. Tíz sikeres pályázatunkra hárommilliárd kétszázmillió forintot kaptunk. A volt laktanya közművesítésére, iparterület kialakítása, három óvodánk teljes felújítására, az Ötvöskónyi-Nagyatád kerékpárút megépítésére, a gyógyfürdő elfolyó termálvizének hasznosítására is jut pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!