művészet

2018.06.17. 21:00

A gyermekfestők már egyéniségek

 Lányai alkotásait fotózta Menyhárt Olívia: a nagyobbik gyermeke, Eszter négy éve, a kisebbik, Lili három éve tagja az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti csoportjának.

K.G.

Az édesanya büszke rájuk, mert pályázatokon is részt vesznek a képeikkel, és már többször nyertek. A művészeti iskola növedékeinek idei tanévi munkáiból nyílt kiállítás az Együd Árpád Művelődési Központban.

– Gyönyörű gyermekmunkákkal találkozhatnak a nézők a tárlaton és icipici alkotókkal: a képek tele vannak színekkel, egyéniségekkel, vibrálással – mondta a kiállítást megnyitó Ábrámovics Antal művésztanár. – A gyerekek virtuózan bánnak az ecsettel, ceruzával és a plasztikával. Nem jön mindennap szembe a tehetség egy tanár életében, de ha igen, akkor nem szabad elszalasztani, hanem irányítani kell.

Szabó Zoltán János kaposvári festőművész foglalkozott az idén a tanulókkal. Deli Szidóniától, az intézmény vezetőjétől megtudtuk: a képzőművészeti mellett néptánc és színművészeti csoport is működik az iskolában. A képzőművészeti csoportban összevontan dolgoznak együtt különböző korú gyermekek. Egyenként minden diákra odafigyelhet a pedagógus, így eredményesen fejlesztheti a képességeiket. A megnyitón az iskola Pitypalatty néptánc csoportja is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!