Kulinaritás

2017.10.15. 18:02

Sütőtökös finomságok is várták a látogatókat a Krisna-völgyben

Több százan látogattak el szombaton a Krisna-völgy hagyományos sütőtök napjára.

Gy. Zs.

– A Krisna-völgy művészei által faragott töklámpások, és szépen díszített, faragott sütőtökök fogadták a látogatókat a templomban – mondta el lapunknak Tóthné Bakondi Laura kommunikációs referens. Az érdeklődők megtekintették a kertészeti körbevezetés során a már télire eltett termények pincéjét is. A többek által ismert tökös-mákos rétes mellett különlegesebb sütőtökös csemegéket, italokat is meg lehetett kóstolni a helyi Govinda étteremben. Ott vásárolni is lehetett a helyi alapanyagokból készített termékekből.

Többen kipróbálták a közös zenés-táncos programot és a lelki feltöltődést nyújtó meditációt is. Népszerű volt a sütőtökfestés, több gyermeket és felnőttet is vonzottak a kézműves asztalok.

Hatezer négyzetméteren termesztik a sütőtököt a Krisna-völgyben, s az idén 7,5 tonnát takarítottak be a kedvező élettani hatású növényből – tudtuk meg Tóthné Bakondi Laurától. Ezzel együtt öt tonna krumplit és 3,5 tonna céklát is betakarítottak, melyek szintén az ott élők téli táplálékául szolgálnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában